Kabaklı Peynirli Galette Tarifi

Kabaklı Peynirli Galette Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Kabaklı Peynirli Galette Tarifi

Gevrek bir hamur tabanı ve nefis peynir dolgusu… Bu kabaklı galetteye bayılacaksınız!

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 200 g un
  • 120 g tuzsuz soğuk tereyağı
  • 50 g krema
  • 1 tutam tuz

Dolgusu için;

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 adet mor soğan
  • 50 g toz parmesan
  • 200 g ricotta peyniri
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Maydanoz

Tarif:

  1. Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 10 dakika bekletin.
  2. Un ve tuzu karıştırma kabında harmanlayın ve Arçelik Resital Doğrayıcı’nın haznesine aktarın.
  3. Üzerine soğumuş olan tereyağını ilave edin. Karışım kum kıvamına gelene kadar aralıklı olarak çalıştırın.
  4. Kremayı un karışımına yavaşça ekleyin ve yine aralıklı olarak karıştırmaya devam edin.
  5. Hamur bir araya gelir gelmez doğrayıcıdan alın.
  6. Hamuru tezgah üzerine alın ve streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 1 saat dinlendirin.
  7. Kabakları yaklaşık ince ince yuvarlak şekilde kesin, üzerine limon kabuğu rendesini, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip bir kenarda bekletin.
  8. Ricotta ve parmesan peynirini bir kasede karıştırın.
  9. Mor soğanı ince ince yuvarlak şekilde doğrayın.
  10. Buzdolabında dinlendirilen hamuru iki yağlı kağıt arasında, merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın.
  11. Peynir karışımını hamurun tabanına kenarlardan 5 cm boşluk bırakarak yayın.
  12. Üzerine kabakları ve soğan dilimlerini birbiri üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  13. Ardından hamuru iç dolgunun üzerine katlayın.
  14. Yumurta süt karışımını fırça yardımıyla katlanan hamurun üst kısmına sürün.
  15. Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın ve kenarları renk alana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  16. Üzerine maydanoz yaprakları serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital Doğrayıcı
3
  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
284630 EI BeyazEsya_Kurutma_Bundle_A_X
16
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Soğutma Teknolojisi : No Frost
  • FullFresh+ Teknolojisi : FullFresh+ teknolojisine sahip buzdolapları özel sebzelik tasarımı ve hava kanalları sayesinde hassas bir nem kontrolü sağlar.
  • Mavi Işık Teknolojisi : Mavi ışık teknolojisi ile aydınlatılan sebze ve meyveler tıpkı tabiattaymış gibi ışık almaya devam ederek tazelikleri daha uzun süre korunur.
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Prosmart Inverter Kompresör devir değişimlerini ideal şekilde düzenler. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirerek daha az enerjiyle daha etkin bir soğutma sağlar.
  • Kahvaltılık Çekmecesi : Kahvaltılık çekmecesi hem kısa sürede tüketilecek et ve balıklar hem de kahvaltılık malzemelerin soğuk olarak saklanması için ideal bir alandır.
AFC 470 D Buhar Destekli Fırın
1
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.