Mucize Lezzetler
Izgara Somonlu Salata Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Izgara Somonlu Salata Tarifi
Izgara somonun enfes aroması, taptaze yeşillikler ve zeytinyağı ile buluşuyor.
Malzemeler:
Balık için:
- 3 dilim somon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım adet portakal suyu
- 10-15 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
Salata için:
- 8 adet yeşil zeytin
- 4 adet cherry domates
- Yarım demet roka
- 200 g Akdeniz yeşilliği
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım adet limonun suyu
Tarif:
- Büyük bir cam kase içine somon, portakal suyu, zeytinyağı, tane karabiber ve deniz tuzunu ekleyip bir fırça yardımı ile somonların her tarafına yedirin.
- Ardından yağlı kağıt serili tepsinin içine somonları koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 30 dakika pişirin.
- Akdeniz yeşilliği, domates ve rokayı iyice yıkayın.
- Yeşillikleri bir bıçak yardımı ile birkaç parçaya bölün.
- Cherry domatesleri ise birkaç parçaya kesin.
- Sunum tabağınızın içine roka, Akdeniz yeşilliği, dilimlenmiş cherry domates ve yeşil zeytini ekleyip, üzerine limonun suyu ve zeytinyağını gezdirin.
- Salatanızın üzerine Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ dan çıkan sıcak sıcak somonları ilave edebilirsiniz.
- Izgara somonlu salatanız hazır.
Afiyet Olsun!


