Mucize Lezzetler
Ispanaklı Fırın Patates Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Ispanaklı Fırın Patates Tarifi
Sebze severler için enfes bir tarif… Hem sağlıklı hem de düşük kalorili olan ıspanağın patates ve farklı baharatlarla harmanlanmasına bayılacaksınız.
Malzemeler:
- 2 adet patates
- 500 gr ıspanak
- 2 adet kuru soğan
- 1 paket krema
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ¾ çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın.
- Küp küp doğradığınız soğanları renk alana dek kavurun.
- Küçük parçalar halinde doğradığınız patatesleri üstüne ekleyin ve karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun.
- Ispanağı ve sarımsağı Arçelik Resital Doğrayıcı’dan geçirin. Ardından baharatlar, krema ve tereyağı ile birlikte karışıma ekleyip 10 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
- Fırın kabını önce tereyağı ile yağlayın ardından karışımın yapışmaması için kabı unlayın.
- Fırın kabını hafif sallayarak unun her yere yayılmasını sağlayın.
- Hazırladığınız karışımı fırın kabının içine dökün.
- Önce rendelediğiniz kaşar peynirini ardından pul biberi harcın üzerine serpin.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin.
- Ispanaklı fırın patatesinizi sıcak sıcak dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!













