Mucize Lezzetler

İslim Kebabı Tarifi
İslim Kebabı Tarifi
Kalabalık misafir akşamlarının, en gözde yemekleri arasında yer alan ve adeta akşama ne pişirsem diye düşünenlerin imdadına yetişen nefis bir tarif.
Malzemeler:
- 5 adet boy patlıcan
- 6 adet cherry domates
- 5 adet yeşil biber
Köftesi için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Zeytinyağı
Tarif:
- İlk olarak soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Patlıcanların kabuklarını ise alacalı bir şekilde soyup ince şeritler halinde dilimleyin.
- Yeşil biberlerin sap kısımlarını kesip, dört eşit parçaya, cherry domatesleri ise ortadan ikiye bölün.
- Acısının geçmesi için patlıcanları 25 dakika tuzlu suda bekletin.
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi‘nin içine kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sarımsak ve baharatları ekleyip 15 dakika çalıştırın.
- Hazır olan köfte harcından büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
- Arçelik Ankastre Ocak‘ta bulunan tavada zeytinyağını hafif kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartın.
- Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları durulayıp, kurulayın.
- Ardından Arçelik Ankastre Ocak ‘ta duran ayrı bir tavada hafif zeytinyağını kızdırıp patlıcanları da arkalı önlü kızartın.
- İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin.
- Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın.
- Son olarak bir parça yeşil biber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun.
- Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra hafif yağladığınız fırın tepsisine yan yana yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 30 dakika pişirin.
- İslim kebabınız hazır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!