İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.06.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

İslim Kebabı Tarifi

Gaziantep sofrasının en meşhur yemeklerinden islim kebabını sizin için derledik. 
 

Malzemeler: 

  • 4 adet orta boy patlıcan 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 4 adet cherry domates 
  • 2 adet orta boy yeşil biber 

 

Köfte için; 

  • 500 g orta yağlı dana kıyma 
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan 
  • 4 yemek kaşığı galeta unu 
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
 

Sosu için: 

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 adet rendelenmiş domates 
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak 
  • Yarım su bardağı sıcak su 
  • Yarım çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 

 

Kızartmak için; 

  • Sıvı yağ 

 

Tarif: 

  1. İslim kebabı için önce kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde dilimleyin. 
  2. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesinin içine dana kıyma, rendelenmiş kuru soğan, yumurta ve galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin ve 10 dakika karıştırın. 
  3. Köfte harcınından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayın. 
  4. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocakta yer alan derin bir tavada sıvı yağı hafif kızdırın ve köfteleri arkalı önlü kızartın. 
  5. Ardından patlıcanları da yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartmaya devam edin. 
  6. Köftelerin ve patlıcanların fazla yağını kağıt havlu yardımı ile alabilirsiniz. 
  7. Sap kısımlarını aldığınız yeşil biberleri bir bıçak yardımı ile dört eşit parçaya bölün. 
  8. Cherry domatesleri ise yine bir bıçak yardımı ile ikiye bölün.  
  9. İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin. 
  10. Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup, patlıcanın kenarlarını kapatın. 
  11. Üzerine bir parça yeşil biber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun. 
  12. Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. 
  13. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocakta yer alan derin bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş domates, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın.  
  14. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırında 30 dakika pişirin 
  15. Islim kebabınız hazır. 

 

Afiyet Olsun! 

İlgili Ürünler

MM 9042 DS Gurme Profesyonel Kea_Bilgisayar_5000 TL_30-15.10.25_A
17
  • Güç : 1000 W
  • Gövde Malzemesi : Döküm
  • Hız Ayarı : 12
  • Dijital Zaman Ayarlayıcı : Var
  • Yoğurma Ucu : Var
  • Çırpma Ucu : Var
  • Çiğ Köfte Aksesuarı : Var
OCD T 651 ES Fibona Serisi BUNDLE_Ankastre_Ocak_A
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
AFC 471 D BUNDLE_BEYAZESYA2_1025_A
0
  • A Fry Teknolojisi : Var
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Smart Aero Pro Teknolojisi : Var
  • Et Probu : Var
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Teleskopik Ray Sistemi : 2 Seviye
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var