Mucize Lezzetler

Haydari Tarifi
Haydari Tarifi
Nefis tadını ve kıvamını süzme yoğurt, nane, sarımsak ve zeytinyağından alan enfes haydari tarifi...
Malzemeler:
- 200 g kaşığı süzme yoğurt
- 50 g beyaz peynir
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 5 dal dereotu
- Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Taze nane
- Zeytinyağı
Tarif:
- İlk olarak sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Dereotunu ise ince ince kıyıp, beyaz peyniri bir çatal yardımı ile ezin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırın.
- Ardından ceviz, tuz ve kuru naneyi ekleyip soteleyin.
- Sotelenen cevizi kenara alıp soğumaya bırakın.
- Cam bir kasenin içine sarımsak, beyaz peynir, dereotu, sotelenen ceviz ve yoğurdu ekleyip iyice harmanlayın.
- Hazır olan haydariyi Arçelik No Frost Buzdolabı ’nda 1 saat soğutun.
- Haydariniz hazır.
- Haydariyi sunum tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve nane ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!