Mucize Lezzetler
Güveçte Etli Patlıcan Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Güveçte Etli Patlıcan Tarifi
Kuşbaşı kuzu eti, çeşitli sebzeler ve aroma katan baharatlar ile yemelere doyamayacağınız güveçte etli patlıcan tarifi.
Malzemeler:
- 500 g kuzu kuşbaşı et
- 2 adet patlıcan
- 2 domates
- 1 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
- Yarı çay bardağı zeytinyağı
Tarif:
- Patlıcan, sivri biber ve domatesi yıkayıp bir bıçak yardımı ile istediğiniz şekli vererek doğrayın.
- Soğanın kabuklarını soyup bir bıçak yardımı ile yemeklik doğrayın.
- Sarımsakların ise sadece kabuklarını temizleyin.
- Cam bir kase içine biber salçası, tuz, karabiber, kekik, su ve zeytinyağını ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın.
- Güvecin içine etleri ve sebzeleri ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın.
- En son hazırladığınız sosu üzerine dökün ve güvecin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın ‘da 35 dakika pişirin.
- Güveçte etli patlıcan yemeğiniz hazır.
Afiyet Olsun!


