Mucize Lezzetler

Güllaç Tarifi
Güllaç Tarifi
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlı olan güllaç tarifi.
Malzemeler:
- 12 yaprak güllaç
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı gül suyu
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- Toz Antep fıstığı
- Çilek
- Taze nane
Tarif:
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tencerenin içine süt, vanilin ve şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar ısıtın.
- Tatlının hamur olmaması için sütü çok kaynar duruma getirmeyin.
- Orta büyüklükte borcamın içine, güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
- Ardından üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt dökün.
- Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpip, üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak ekleyin.
- Kalan şekerli sütün içerisine gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin.
- Hazırladığınız tatlıyı 2 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
- Güllaç tatlınız hazır.
- Üzerine toz Antep fıstığı, çilek ve taze nane serperek süsleyin.
- En son Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde tatlınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!