Mucize Lezzetler

Grissini Tarifi
Grissini Tarifi
Uzun, ince ve çıtır ev yapımı İtalyan ekmek çubukları...
Malzemeler:
- 2 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı ince deniz tuzu
- 1 çay kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 180 ml su bardağı ılık su
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine un, şeker, tuz, maya, su ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Hazır olan hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
- Tezgahınızın üzerini hafif unlayın.
- Hamurunuza ince kalınlıkta dikdörtgen şekli verin.
- Hamuru zeytinyağı ile fırçalanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Ardından hamurun üstüne hafif zeytinyağı sürüp 1 saat kabarmaya bırakın.
- Bir pizza kesici ile hamurdan enlemesine 1 cm kalınlığında şeritler kesin.
- Hamur şeritlerini, tepsinize sığacak şekilde uzun bir galeta çubuğuna çevirin.
- Hamurların üstüne ve arasına galeta unu serpin.
- Son olarak önceden ısıtılmış 230 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 15 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
- Servis yapmadan önce tamamen soğumaya bırakın.
- Grissini tarifiniz hazır.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz demli çay eşliğinde İtalyan ekmek çubuklarını servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!