Mucize Lezzetler

Ganaj Nasıl Yapılır?
Ganaj Nasıl Yapılır?
Çikolata ve kremanın muazzam uyumuyla hazırlanan, pürüzsüz ve lezzetli bir sos. Şahane pastalar ve tatlılar için ideal!
Malzemeler:
How to notları:
- 200 g sütlü küvertür çikolata
- 200 ml süt kreması
- Süt kremasını Arçelik Ankastre Ocak'ta orta boy sos tenceresine alın.
- Kısık ateşte kremayı yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtın.
- Yeteri kadar ısınan kremanın altını kapatın ve içine küvertür çikolatayı ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
- Hazırladığınız ganajı bir kaseye alın ve 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Yoğunlaşan ganajınızı pastalarınızda ve cupcakelerinizde kullanabilirsiniz.
How to notları:
- Ganajı pişirirken en önemli püf noktası kremayı kaynatmamak. Çikolataları eklemeden önce kremanız sadece sıcak olmalı, kaynamamalı.
- Kuvertür çikolata parçalarını ekledikten sonra çikolatanın erimesi ve homojen hale gelmesi için iyice karıştırmalısınız.
- Ganajı buzdolabında saklamanız ganajın kıvamını korumasını sağlayacaktır.