Fransız Usulü Patates Kızartması Tarifi

Fransız Usulü Patates Kızartması Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Fransız Usulü Patates Kızartması Tarifi

Çıtır çıtır yiyebileceğiniz nefis bir tarif ile karşınızdayız!

Malzemeler:

  • 2 adet büyük patates
  • Büyük bir kase soğuk su

Sunum için;

  • Hardal
  • Mayonez

Tarif:

  1. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun.
  2. Ardından patatesleri incecik çubuklar halinde doğrayın.
  3. Büyük cam bir kasenin içine soğuk su ilave edin ve doğradığınız patatesleri içine ilave edip 30 dakika bekletin.
  4. Beklettiğiniz patatesleri, nişastası gidene kadar yıkayıp süzün ve iyice kurulayın.
  5. Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz ün haznesine patatesleri ekleyip üzerini hafif yağlayın.
  6. Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ü patates kızartma programında 20 dakikaya ayarlayın.
  7. Fransız usulü patates kızartmanız hazır.
  8. Patateslerinizi hardal ve mayonez eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

FR 9374 Arçelik Gurme SteamFry® Az Yağlı Fritöz
3
  • LCD Ekran : Var
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar : Var
  • Pişirme Kapasitesi : 7 L
  • Otomatik Pişirme Program Sayısı : 8
  • Güç : 2750 W