Mucize Lezzetler

Fırında Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Fırında Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Fırında kaşarlı patates püresini sizin için denedik
Malzemeler:
- 3 adet büyük boy patates
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Karabiber
Püf Noktaları
- Süt ve tereyağını soğuk kullanmamaya dikkat edin.
Tarif:
- Patateslerin kabuklarını soyun ve eşit büyüklükte parçalara ayırın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içinde patatesleri haşlayın.
- Patateslerin suyunu süzün ve içine tereyağı, süt, tuz ve karabiber ekleyip Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.
- Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra cam borcamın içerisine püreyi ekleyin.
- Üzerine ise rendelenmiş kaşar peynir ve karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırında patates püreniz hazır.
Afiyet Olsun!