Mucize Lezzetler

Fırında Lüfer Tarifi
Fırında Lüfer Tarifi
Özellikle Aralık ve Ocak aylarında tam zamanı olan Lüfer balığını mutlaka fırında yapmayı denemelisiniz.
Malzemeler:
- 2 adet lüfer
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sunum için;
- Limon dilimleri
- Siyah zeytin
- Dereotu
Tarif:
- Balıkları temizleyip iyice yıkayın.
- Üstlerine bir bıçak yardımı ile çizikler atın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine lüferleri yerleştirin.
- Lüferlerin içine defne yaprağı ilave edin
- En son balıkların üstlerini bir fırça yardımı ile yağlayıp, tuz ve karabiber serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 40 dakika pişirin.
- Fırında lüfer balığınız hazır.
- Limon dilimleri, zeytin ve dereotu ile sunum tabağınızı süsleyerek balıklarınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!