Mucize Lezzetler

Fırında Çıtır Polenta Kızartması Tarifi
Fırında Çıtır Polenta Kızartması Tarifi
Dışı çıtır çıtır, ortası ise yumuşak olan lezzetli Polenta Patates Kızartması.
Malzemeler:
- 1 paket pişirilmiş polenta
- 2 dal taze kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz parmesan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
- Arçelik Resital Doğrayıcı ‘nın içine baharatları, toz parmesan ve zeytinyağını koyup, karıştırın.
- Önceden pişirilmiş polentayı paketinden çıkarın ve fazla nem varsa hafifçe kurulayın.
- Polentayı patatesler halinde eşit şekilde kesin ve baharatlı karışımla iyice harmanlayın.
- Patatesleri eşit bir tabaka halinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 30 dakika pişirin.
- Fırında çıtır polenta patates kızartmanız hazır. Dilediğiniz sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!