Fırında Barbun Tarifi

Fırında Barbun Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Fırında Barbun Tarifi

Fırında barbun, nefis bir balık tarifi. Barbunları zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın, fırına verin. Pratik ve lezzetli!

Malzemeler:

  • 4 adet barbun balığı
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet jülyen doğranmış havuç
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 2 dal biberiye
  • 8 adet defne yaprağı

Tarif:

  1. Balıkları iyice yıkayıp durulayın.
  2. Soğanları ve havuçları yıkayıp doğrayın.
  3. Fırın kabınıza soğan ve havuçları yerleştirin.
  4. Üzerine limon dilimlerini dizin.
  5. Ardından barbun balıklarınızı dizin.
  6. Bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu karıştırın.
  7. Bu karışımı balıkların üzerine gezdirin.
  8. En üste de defne yapraklarını dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da, balıklar kızarıp renk alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  10. Sıcak olarak bekletmeden üzerine limon sıkıp servis edin.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

9670 CTG Grion (Gri Cam) Ankastre Fırın
1
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Buhar Destekli Pişirme : Mevcut Değil
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var