Mucize Lezzetler

Fettucini Alfredo
Fettucini Alfredo
Taze fettucini makarnası, kremsi parmesan sosuyla buluşuyor. İtalyan mutfağının eşsiz lezzeti, sofranızda!
Malzemeler:
- 1 paket fettucini makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 g mantar
- 300 g tavuk göğsü
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı krema
- 1/4 demet fesleğen
- Yarım su bardağı toz parmesan peyniri
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tarif:
- Makarnanın sosu için Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.
- Doğradığınız mantarları tavaya ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
- Mantarlar sotelendikten sonra jülyen doğradığınız tavukları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Ardından sarımsağı ekleyin.
- Tavuğun üzerine krema, tuz, karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Krema, toz parmesan ve taze fesleğeni de ekleyip Arçelik Ankastre Ocak'ta kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tencerede Arçelik Ankastre Ocak'ta su kaynatın ve tuz ekleyip makarnayı 8 dakika haşlayın.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın.
- Sos ile birlikte kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
- Üzerine parmesan peyniri serpin ve fesleğen yapraklarıyla servis edin.