Mucize Lezzetler
Evde Nasıl Hindistan Cevizi Sütü Yapılır?
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Evde Nasıl Hindistan Cevizi Sütü Yapılır?
Hindistan cevizi sütü hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Mis kokulu sütü yapın, çay saatlerinde ve tatlılarınızın yanında keyfini çıkarın!
Malzemeler:
- 2 adet Hindistan cevizi
- Oda sıcaklığında 500 ml su
Tarif:
- Hindistan cevizlerinizi kırıp dikkatlice kabuğundan ayırın ve etli kısımlarını bir kaseye doldurun.
- Tüm hindistan cevizinin etli kısmını çıkardıktan sonra Arçelik Resital Blender içerisine alın.
- Üzerine oda sıcaklığındaki suyu ekleyip yavaş yavaş çalıştırın.
- 5-6 dakika çalıştırdıktan sonra kapağı kapalı şekilde Arçelik Resital Blender içerisinde oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
- Bekletme sonrası Arçelik Resital Blender yeniden çalıştırın.
- Pürüzsüz bir hal aldıktan sonra tülbent serdiğiniz bir süzgeçten geçirin ve Hindistan cevizini posasından ayırın.
- Hindistan cevizi sütünüzü cam şişenize doldurup Arçelik No Frost Buzdolabı'na kaldırın.
Afiyet olsun!
NOTLAR:
- Hazırladığınız Hindistan cevizi sütünüzü mutlaka cam şişede ve Arçelik No Frost Buzdolabı'na muhafaza edin.
- Paketli ve katkı maddeli olmadığı için 3-4 gün içerisinde tüketmeniz önerilir.
- Kalan Hindistan cevizi posasını kurabiye, kek gibi tariflerinizde kullanabilirsiniz.




