Mucize Lezzetler

Ev Yapımı Sebze Bulyon Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Sebze Bulyon Nasıl Yapılır?
Ev yapımı sebze bulyonun pratik tarifiyle yemeklerinize lezzet katın. Doğal ve sağlıklı bir tercih!.
Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet pırasa
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz sapı
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet kereviz sapı
- 2 dal kekik
- 2 adet defne yaprağı
- 8 adet tane karabiber
- 3 litre su
Tarif:
- Soğan, pırasa, havuç, kereviz ve sarımsakları soyup iri iri doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'a geniş bir tencere alın.
- İçerisine doğradığınız sebzeleri, maydanoz, kekik, defne yapraklarını alın.
- Üzerine soğuk suyu ekleyin.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta orta ateşte kaynama noktasına gelince ocağı kısıp 3-4 saat yoğunlaşana ve suyu azalana kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen sebze suyunuzu süzgeç yardımıyla süzün ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan sebze suyunuzu buz kalıplarına ya da istediğiniz saklama kalıplarına dökün.
- Arçelik No Frost Buzdolabı'nın derin dondurucu bölümünde dondurun.
- Dondurucuya koymazsanız Arçelik No Frost Buzdolabı'nda 5 gün tazeliğini korur, dondurucuda ise aylarca kalabilir.
- İhtiyacınız oldukça yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
NOTLAR:
- Kullanılacak tüm malzemeler iyice yıkanmalı, malzemeler taze olmalı.
- Tüm bulyon yapımlarında kullanılan sıvı soğuk olmalı.
- Kısık ateşte uzun sürede hazırlanır. Yavaş yavaş kaynama noktasına getirilen sıvı, mutlaka kısık ateşte pişirilmeli, asla kaynatılmamalı.