Mucize Lezzetler

Etli Patates Yemeği Tarifi
Etli Patates Yemeği Tarifi
Tencere yemeklerinin en sevilenlerinden etli patates yemeğini gelin beraber yapalım!
Malzemeler:
- 400 g kuşbaşı dana eti
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için;
- 5-6 dal maydanoz
Tarif:
- Patates ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
- Patatesleri küp küp, havuçları da yuvarlak doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'a döküm tencerenizi alın ve iyice ısıtın.
- İçerisine kuşbaşı eti alıp mühürleyin.
- Etlerin üzerine zeytinyağı ve havuçları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Ardından patates ve sarımsakları da ilave edin.
- Kavurduğunuz malzemelerin üzerine biber salçasını, su, tuz ve baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp Arçelik Ankastre Ocak'ta orta ateşte pişmeye bırakın.
- Patates ve etlerin pişme durumunu kontrol edip ocağın altını kapatın.
- Üzerine Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğradığınız maydanozları serpip etli patates yemeğinizi servis edebilirsiniz.