Mucize Lezzetler

Etli Fettucini Makarna Tarifi
Etli Fettucini Makarna Tarifi
Taze ev yapımı makarna hamuru ve üzerinde tel tel dağılan etli sos… İşte mutfağınızda rahatça yapabileceğiniz fettucini makarna tarifi…
Malzemeler:
Makarna hamuru için;
- 200 g un
- 2 adet yumurta
Etli sosu için;
- 500 g kuşbaşı dana eti
- 4 adet büyük domates
- 2 adet büyük soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Parmesan peyniri
- Taze fesleğen
Tarif:
- İlk olarak makarnanın tel tel dağılan etli sosunu hazırlayın.
- Soğanı ve sarımsağı iri iri doğrayın.
- Domatesin kabuklarını soyup doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirin ve zeytinyağını döküp ısıtın.
- Zeytinyağı kızınca etleri ekleyip kavurun.
- Ardından iri iri doğradığınız sarımsakları ilave edin.
- Soğan, domates, salça ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote tandır modunda getirin ve 1 saat pişirin.
- Bu sırada makarna hamurunu yapmaya başlayın.
- Un ve yumurtaları Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine alıp yoğurmaya başlayın.
- Hamur yavaş yavaş yoğurulacak ve toparlanmaya başlayacak.
- Hamurunuz hazır olduğunda Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi’nin hamur açma aparatını takın.
- Hamurdan bezeler koparıp unlayarak hamur açma aparatının içinden geçirin ve hamurlarınızı açın.
- Hamurları tezgahınıza alın ve tüm hamur bitene kadar aynı işlemi gerçekleştirin.
- Tezgaha aldığınız hamurları geniş ve uzunlamasına kesin.
- Kestiğiniz hamurları yapışmaması için unlayarak kenara alın.
- Makarnayı haşlamak için Arçelik Ankastre Ocak’a bir tencere alıp su kaynatın.
- Hazırladığınız makarnaları yaklaşık 5-6 dakika haşlayın.
- Haşladığınız makarnayı süzüp servis tabağına alın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiricini’nin tandır modunda pişirdiğiniz etleri ve sosunu makarnanın üzerine gezdirin.
- Son olarak parmesan peyniri ve maydanoz serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!