Etli Dövme Pilavı Tarifi

Etli Dövme Pilavı Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Etli Dövme Pilavı Tarifi

Ülkemizde en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tüketilen besin, protein ve demir bakımından zengin olan dövme pilavını sizin için denedik.

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 300 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

 Üzeri için;

  • Çiğ badem

 
Tarif:

  1. Nohut ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın.
  2. Islattığınız nohut ve buğdayı iki ayrı tencereye alıp yarısına kadar su ekleyin ve yarım saat Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak’ta eti ayrı bir derin tavada kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar kavurun.
  4. Ardından haşladığınız nohut, buğday ve tuzu etin üzerine ilave edip iyice karıştırın.
  5.  Dövme pilavınızın üzerine çiğ badem serperek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak