Mucize Lezzetler
Enginarli Pilav Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Enginarli Pilav Tarifi
Sofralara sürekli aynı pilavları servis etmekten sıkılanlar için farklı bir alternatif...
Malzemeler:
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 2 adet enginar çanağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Taze biberiye
Tarif:
- İlk olarak enginarları küp küp doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ’ta yer alan tencerede enginarları ve suyu ekleyip, enginarlar yumuşayana kadar haşlayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ’ta yer alan pilav tenceresinde ise tereyağını eritin.
- İyice yıkayıp süzdüğünüz basmati pirinci ekleyin.
- Orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak tıkır tıkır olana kadar kavurun.
- Ardından 1,5 su bardağı su ve tuz ekleyip pilavı karıştırın ve kapağını kapatın.
- Kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirin.
- Son olarak suyunu süzdüğünüz enginarları pilavın içine ekleyin.
- Kapağını kapatıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
- Enginarlı pilavınız hazır.
- Üzerine taze biberiye serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.




