Mucize Lezzetler
Enginarlı Bakla Salatası
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Enginarlı Bakla Salatası
Besleyici ve sağlıklı bir tarif mi aradınız? Enginarlı bakla salatası tam mevsiminde sofralarınızda yerini almaya hazır!
Malzemeler:
- 3 adet temizlenmiş enginar çanağı
- 400 g taze iç bakla
- Yarım demet semizotu
- 2 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif:
- Enginar çanaklarını Arçelik Ankastre Ocak'ta limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Aynı şekilde iç baklaları da Arçelik Ankastre Ocak'ta haşlayın.
- İç baklalar haşlanınca kabuklarını soyun.
- Haşladığınız enginarları jülyen jülyen doğrayın.
- Derin bir kase içerisine doğradığınız enginarları ve kabuğunu soyduğunuz iç baklaları alın.
- Semizotlarını iyice yıkayıp iri iri doğrayın.
- Sarımsakları ince ince kıyın.
- Enginar ve baklaların üzerine doğradığınız semizotunu, sarımsakları, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
- Dikkatlice karıştırın ve servis tabağınıza alın.
Afiyet olsun!




