Mucize Lezzetler

En Güzel Yaz Mezesi: Fava Tarifi
En Güzel Yaz Mezesi: Fava Tarifi
Fava, zeytinyağlı mezelerin en pratik ve lezzetli olanı. Bakla ezmesi olarak da bilinen favayı yaz sofralarınıza misafir etmek isterseniz nefis fava tarifini aşağıya bırakıyoruz.
Malzemeler:
- 500 g kuru bakla
- 2 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Su
Üzeri için;
- Dereotu
- 1 adet kuru soğan
- Zeytinyağı
Tarif:
- Kuru baklaları bir gece önceden suda bekletin.
- Suda bekleyen baklaları süzün.
- Süzdüğünüz baklaları soğan, zeytinyağı, toz şeker ve tuzla beraber Arçelik Fibona Ankastre Ocak’ta tencereye alın.
- Üzerini birkaç parmak geçecek kadar su doldurun ve Arçelik Fibona Ankastre Ocak’ta suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen baklaların üzerine limon suyunu ekleyip Arçelik Resital El Blender’ı ile püre kıvamına gelip homojen olana kadar ezin.
- Hazırladığınız favayı cam servis kabına boşaltın ve üzerini düzeltin.
- Oda sıcaklığına gelince üzerini streç filmle kapatıp Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırıp en az 2-3 saat dinlendirin.
- Dolaptan çıkarttığınız favanın üzerine ince ince kıydığınız dereotu ve soğanı koyun.
- Zeytinyağını da üzerinde gezdirdikten sonra favayı dilimleyip servis edebilirsiniz.