Mucize Lezzetler

Elmalı Dondurma Nasıl yapılır?
Elmalı Dondurma Nasıl yapılır?
Lezzetli mi lezzetli bol çikolata soslu elmalı dondurma tarifi.
Malzemeler:
- 7 adet büyük boy kırmızı elma
- 10 adet kare sütlü çikolata
Üzeri için:
- Çikolata sos
- Toz fındık
Püf Noktaları
- Elmaların püre haline gelebilmesi için iyice yumuşadığından emin olun.
Tarif:
- Elmaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tencerede elmaları 10 dakika haşlayın.
- Ardından haşlanan elmaları Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan ayrı bir sos tenceresinde çikolataları benmari usulü eritin.
- Erittiğiniz çikolata sosunu elma püresinin içine ilave edip iyice karıştırın.
- Dondurma kalıplarının içine karışımı dökün ve çubukları geçirin.
- Arçelik No Frost Buzdolabı’ nın dondurucu bölümünde dondurun.
- Hazır olan dondurmanızı çikolata sos ardından toz fındığa bandırıp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!