Mucize Lezzetler
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hafif bir tatlı yemek isteyenler bu tarifimiz tam size göre!
Malzemeler:
- 4 adet kırmızı elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 bardak toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım bardak pekmez
Üzeri için:
- Kaymak
- Parçalanmış ceviz içi
- Karamel sos
Tarif:
- Öncelikle elmaları yıkayıp, baş kısımlarını ortadan kesip, içini oyun.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tencerenin içine elmaları dizip baş kısımlarını elmaların üstüne kapatın.
- Üzerine şeker, pekmez, tarçın ve suyu ekleyip 30 dakika tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin.
- Kontrol ettiğinizde çatalınıza sertlik gelmiyorsa elmalarınız pişmiş demektir.
- Bir tabağa alıp soğumalarını bekleyin.
- Ardından elmaların içine kaymak ve ceviz ilave edip, içine ve baş kısımlarını kapatıp, elmaların üzerine karamel sos gezdirin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde tatlınızı servis edebilirsiniz.










