Mucize Lezzetler

Ekşili Köfte Tarifi
Ekşili Köfte Tarifi
Türk mutfağının kuşkusuz en güzel tariflerinden ekşili köfte yemeği...
Malzemeler:
- 500 g kıyma
- 1 adet doğranmış soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 7-8 bardak su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
-
1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
- Taze dağ kekiği
Tarif:
- Bir büyük kaseye kıyma, pirinç, yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yoğurun.
- Köfte harcından parçalar alarak büyük köfteler hazırlayın.
- Yayvan bir kaba unu dökün ve köfteleri una bulayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırıp sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi soteleyin.
- Şekil verdiğiniz köfteleri içine yerleştirip üzerine su ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte pişirin.
- Bu sırada terbiyesi için; yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu bir kasede çatal yardımı ile karıştırın.
- Köfteler pişip şiştikten sonra, suyundan bir kepçe alarak terbiyeye karıştırın.
- Ardından yavaş yavaş ve karıştırarak terbiyeyi tencerenin içine ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Ekşili köfteniz hazır.
- Üzerine taze dağ kekiği serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!