Mucize Lezzetler

Dana İncik Haşlama Tarifi
Dana İncik Haşlama Tarifi

Suda haşlanan dana incikleri, özenle seçilmiş baharatlarla buluşuyor, lezzet dolu bir tarif sizi bekliyor!
Malzemeler:
- 2 parça dana incik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- 10-12 tane arpacık soğan
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane büyük patates
- 2 adet defne yaprağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Tarif:
- Patates, havuç ve soğanları soyup doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip zeytinyağını ısıtın.
- Kuzu inciklerin iki tarafını da mühürleyin ve birkaç dakika pişirin.
- Ardından su, tuz, karabiber, pul biber ve defne yapraklarını ilave edip Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi düdüklü moduna getirip kapağını kapatın ve 1 saat pişmeye bırakın.
- Pişen etlerin üzerine patates, havuç ve soğan ilave edip sebzeler pişene kadar Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’de yahni/tencere yemeği modunda pişirin.
- Pişen kuzu inciklerinizi sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!