Dana İncik Haşlama Tarifi

Dana İncik Haşlama Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Dana İncik Haşlama Tarifi

Suda haşlanan dana incikleri, özenle seçilmiş baharatlarla buluşuyor, lezzet dolu bir tarif sizi bekliyor!

Malzemeler:

  • 2 parça dana incik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • 10-12 tane arpacık soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane büyük patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Tarif:

  1. Patates, havuç ve soğanları soyup doğrayın.
  2. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip zeytinyağını ısıtın.
  3. Kuzu inciklerin iki tarafını da mühürleyin ve birkaç dakika pişirin.
  4. Ardından su, tuz, karabiber, pul biber ve defne yapraklarını ilave edip Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi düdüklü moduna getirip kapağını kapatın ve 1 saat pişmeye bırakın.
  5. Pişen etlerin üzerine patates, havuç ve soğan ilave edip sebzeler pişene kadar Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’de yahni/tencere yemeği modunda pişirin.
  6. Pişen kuzu inciklerinizi sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef® Çok Amaçlı Pişirici
155
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L