Çoban Kavurma Tarifi

Çoban Kavurma Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Çoban Kavurma Tarifi

Ramazan Bayramının en sevilen et yemeklerinden çoban kavurmayı sizin için denedik! 

Malzemeler:

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 20 adet arpacık soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 adet cherry domates
  • 1 su bardağı sıcak su

 

Tarif:

 

  1. Arpacık soğanların sadece kabuklarını soyun.
  2. Cherry domatesleri ise yıkayıp bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin.
  3. Sivri biberleri de yıkayıp bir bıçak yardımı ile birkaç parçaya dilimleyin.
  4. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine kuşbaşı etleri ekleyip biraz kavurun.
  5. Ardından sıvı yağ ve tereyağını ekleyin.
  6. Arpacık soğan, rendelenmiş sarımsak, cherry domates, sivri biber, tuz, karabiber, kekik, kimyon ve suyu ekleyip tencerenin ana kapağını kapatın ve 40 dakika pişirin.
  7. Çoban kavurma yemeğiniz hazır.

 

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS BUNDLE_Ankastre_Ocak_A
1
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak