Mucize Lezzetler

Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi
Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi
İster atıştırmalık ister ana öğün de yiyebileceğiniz pratik ve lezzetli çıtır tavuk dilimleri...
Malzemeler:
- 1 kilo tavuk göğsü
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
- Tavuk göğüslerini orta kalınlıkta şeritler olacak şekilde dilimleyin.
- Yumurtanın içine tuz ve karabiber ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.
- Yumurta, un ve galeta ununu farklı kaselere koyun.
- Dilimlediğiniz tavuk parçalarını önce una, ardından yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
- Tavukları kurutmadan az yağlı, dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık tavuk dilimleri için tavukları Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ ın A Fry Tel tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 20 dakika pişirin.
- Çıtır tavuk dilimleriniz hazır.
Afiyet Olsun!