Mucize Lezzetler

Çilekli Dondurma Tarifi
Çilekli Dondurma Tarifi
Yaz sıcakları başladığına göre tatlı ihtiyacımızı karşılamanın en güzel anları da geldi. Buz lezzetli ve doğal dondurmaları mutfağınızda yapmanın tam zamanı!
Malzemeler:
- 1 kase çilek
- 1 su bardağı vişne
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet muz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Tarif:
- Çileklerin saplarını çıkarıp yıkayın.
- Vişnelerin çekirdeklerini ayırın.
- Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine muzu ve yoğurdu alıp püre haline gelene kadar çekin.
- Püre haline gelen karışımı dondurma kalıplarının tabanına 1 parmak dolduracak şekilde boşaltın.
- Ardından dondurma kalıbını Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 1 saat bekletin.
- Çilekleri ve çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine alın ve püre haline gelene kadar çekin.
- Buzluktan aldığınız dondurma kalıplarının üzerini çilek püresini ekleyip doldurun.
- Dondurma kalıplarını yeniden Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümüne koyup 1 gece bekletin.
- Dondurmalarınızı kalıplardan çıkarıp bekletmeden tüketin.
Afiyet olsun!