Mucize Lezzetler

Çikolatalı Trüf Nasıl Yapılır?
Çikolatalı Trüf Nasıl Yapılır?
İçi yumuşacık, porsiyonluk çikolatalı trufflar; kahve yanında ya da misafirlerinize ikram etmek için ideal. Dışını istediğiniz gibi süsleyerek lezzetin tadını çıkarın!
Malzemeler:
- 300 g bitter kuvertür çikolata
- 200 ml krema
Tarif:
- Kremayı Arçelik Ankastre Ocak'ta ısıtın.
- Yakmadan iyice ısındıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Üzerine kestiğiniz kuvertür çikolata parçalarını kremaya atıp hızlıca karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı bir kaba alıp 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı'na kaldırın.
- Şekil verilecek kıvama gelen ganajı dondurma kaşığıyla alın ve eliniz arasında yuvarlayın.
- Bu aşamada çikolata ganajın elinizin ısısıyla kıvam kaybetmemesi için hızlı hareket etmelisiniz.
- Şekil verdiğiniz ganajları yağlı kağıt üzerine koyarak Arçelik No Frost Buzdolabı'nda dinlenmeye alın.
- Dinlendirilen ganajın lezzeti daha çok açığa çıkar.
- Birkaç saat Arçelik No Frost Buzdolabı'nda bekleyen topları toz antep fıstığı, Hindistan cevizi ve kakaoya bulayın.
- Hazırladığınız çikolatalı trüf çeşitlerini 15 dakika dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
NOTLAR:
- Çikolata trüf toplarını servis etmeden önce buzdolabında en az 1 saat bekletmek tatların iyice harmanlanmasını sağlar.