Mucize Lezzetler
Çikolata Kaplı Badem Fındık Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Çikolata Kaplı Badem Fındık Tarifi
Kahvenin yanında evde hazırlayabileceğiniz pratik ve bir o kadar lezzetli çikolatalı badem ve fındık tarifi.
Malzemeler:
- 200 g çiğ badem
- 100 g çiğ fındık
- 300 g sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir sos tenceresinde çikolatayı benmari usulü eritin.
- Badem ve fındıkları fırın tepsisine yayıp 190 derecelik önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 15 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
- Pudra şekeri ve çikolatayı iki ayrı kaseye alın.
- Badem ve fındıkları erimiş çikolataya ardından pudra şekerine ekleyip karıştırın.
- Karışımı sunum yapacağınız kaba iyice yayın.
- Üstüne hafif pudra şekeri serpiştirin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ’nde hazırladığınız köpüklü kahve eşliğinde çikolatalı badem ve fındıklarınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!













