Mucize Lezzetler

Çikolata Kaplı Karpuz Tarifi
Çikolata Kaplı Karpuz Tarifi
Kolay, ferahlatıcı ve sağlıklı atıştırmalık yapmak isteyenlerin bağımlısı olacağı bir tarif; çikolata kaplı karpuz küpleri!
Malzemeler:
- Küçük yarım karpuz
- 350 g sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- File badem
- Kürdan
Tarif:
- Geniş bir tepsiye yağlı kağıt serin.
- Karpuzu kesip kalın şekilde dilimleyin.
- Dilimleri de küp küp doğrayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Karpuzların üzerine kürdanları geçirin.
- Hazırladığınız karpuz küplerini dizdiğiniz tepsiyi Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 30 dakika bekletin.
- Bu sırada çikolata sosunu hazırlamak için çikolatayı küçük parçalara bölün.
- Deniz tuzunu ve file bademi ayrı ayrı kaselere alın.
- Arçelik Ankastre Ocak’a geniş bir tencere alın ve biraz su koyup kaynatmaya başlayın.
- Doğradığınız çikolataları cam bir kaba alın.
- Benmari usulü eritmek için cam kabı Arçelik Ankastre Ocak’ta su kaynattığınız tencerenin içine alın.
- Spatula yardımıyla devamlı karıştırarak eritin.
- Arçelik No Frost Buzdolabı’nda beklettiğiniz karpuz küplerini çıkarıp her donmuş karpuz parçasını erittiğiniz çikolataya batırın.
- Fazla çikolatasının silkeleyin.
- Deniz tuzu ve file bademe bulayıp yeniden yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
- Hemen tüketecekseniz bekletmeden servis edin.
- Fakat daha sonra servis edecekseniz Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun!