Mucize Lezzetler
Ciğer Kızartma Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Ciğer Kızartma Tarifi
Lezzetli ve protein dolu ciğer kızartması tarifi ile karşınızdayız!
Malzemeler:
- 500 g dana ciğer
- 1 tane orta boy kuru soğan
Bulama harcı için;
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sunum için;
- Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan
- Kıyılmış maydanoz
Tarif:
- Ciğerin zarını çıkarıp bir bıçak yardımı ile küp küp doğrayın.
- Cam bir kasenin içine un, mısır unu ve baharatları karıştırıp ciğerleri bu karışıma iyice bulayın.
- Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ün haznesine sıvı yağı ekleyin ve ciğerleri ilave edin.
- Et programında 200 derecelik sıcaklıkta 20 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
- Ciğer kızarmanız hazır.
- Sunum tabağınıza yarım ay şeklinde doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz ve ciğerleri ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!





