Mucize Lezzetler

Cacio E Pepe Risotto Tarifi
Cacio E Pepe Risotto Tarifi
Pecorino peyniri ve bol karabiber ile yapılan risotto formunda klasik bir Cacio e Pepe sadece lezzetli değil, aynı zamanda süper kolay!
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı arborio pirinci
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı taze rendelenmiş pecorino peyniri
- Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan
- 3 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Taze nane
- Ceviz
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak ’ta yer alan tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin.
- Pirinci ekleyip 1 dakika hafifçe kızartın.
- Pirinçlerin üzerini geçecek kadar birkaç kepçe tavuk suyu ilave edin, pirinçler suyunu çekene kadar karıştırın ve bir iki kepçe daha ekleyin.
- Tavuk suyunu eklemeye devam edin, karıştırın ve pirincin emmesini sağlayın.
- Pirinçler iyice piştiğinde ve kremsi bir kıvama geldiğinde peynirleri ve baharatları ekleyip, peynirler eriyene kadar iyice harmanlayın.
- Cacio e pepe risottonuz hazır.
- Üzerine taze nane ve ceviz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!