Brioche Ekmeği

Brioche Ekmeği

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Brioche Ekmeği

Yumuşacık hamuruyla, kahvaltılara ve özel anlara lezzet katıyor. Pratik ve nefis bir ekmek deneyimi!

Malzemeler:
Ekmek İçin:

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 adet yumurta
  • 600 g un
  • 250 g tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g tereyağı (yumuşak ve küp küp kesilmiş)
  • 200 ml maden suyu

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Yanına ve üzerine:

  • Labne peyniri
  • Biberiye

Tarif:

  1. Bir kase içerisinde maya ve ılık suyu karıştırıp aktifleşmesi için bekletin.
  2. Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine unları eleyerek dökün ve ortasını havuz şeklinde açın.
  3. Açtığınız unun ortasında maden suyunu dökün.
  4. Aktifleşmiş mayayı ve toz şekerini üzerine dökün ve hafifçe karıştırarak eritin.
  5. Zeytinyağını ve çırpılmış yumurtaları ekleyin.
  6. Ardından Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi ile hamuru yoğurmaya başlayın.
  7. Yoğurmaya başladıktan sonra tuzu ilave edin.
  8. Hamur elinize yapışacaktır ancak un ilavesi yapmamaya çalışın. Çünkü siz ne kadar eklerseniz o kadar unu alır ve ekmeğiniz çok yoğun ve sert olur bunu unutmayın.
  9. Yaklaşık 10 dakika boyunca hamuru yoğurun.
  10. Hamur istenilen kıvama geldiğinde yumuşak tereyağı küplerini ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  11. Hamur homojen bir hal alınca yoğurma kabının ağzını kapatın ve oda sıcaklığında bir saat dinlendirin.
  12. 1 saat sonunda hafifçe ıslattığınız ellerinizle hamuru dört bir kenarından tutup çekerek katlayın.Ardından yeniden kapağını kapatıp yarım saat dinlendirin. Aynı işlemi yine aynı aralıklarla üç defa daha tekrarlayıp kabın ağzını kapatın.
  13. Yarım saat oda sıcaklığında bekletip Arçelik No Frost Buzdolabı'na kaldırın ve bir gece dinlendirin.
  14. Ertesi gün erkenden hamur kabını buzdolabından çıkarın ve bir saat kadar oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
  15. İnce irmik serptiğiniz tezgaha hamuru alıp bezelere bölün.
  16. Bezeleri bekletmeden yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.
  17. Kabın üzerini kapatarak iki kat kabarıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin.
  18. Süt ve yumurta sarısını küçük bir kasede çırpın ve kabaran hamurların üzerine süt ile çırpılmış yumurta sarısını sürün.
  19. Önceden ısıttığınız 200 derecedelik Arçelik Ankastre Fırın'da üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  20. Pişen ekmeğinizi kalıptan çıkarın, ortadaki yuvarlak parça ekmeği çıkarıp oraya labne peynirini alın.
  21. Üzerini biberiye ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

K 1292 K Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi
9
  • Güç : 1000 W
  • Gövde Malzemesi : Döküm
  • Hız Ayarı : 12
  • Dijital Zaman Ayarlayıcı : Var
  • Yoğurma Ucu : Var
  • Çırpma Ucu : Var
  • Çiğ Köfte Aksesuarı : Var
584611 EI 584611_variant
2
  • Soğutma Teknolojisi : No Frost
  • FullFresh+ Teknolojisi : FullFresh+ teknolojisine sahip buzdolapları özel sebzelik tasarımı ve hava kanalları sayesinde hassas bir nem kontrolü sağlar.
  • Mavi Işık Teknolojisi : Mavi ışık teknolojisi ile aydınlatılan sebze ve meyveler tıpkı tabiattaymış gibi ışık almaya devam ederek tazelikleri daha uzun süre korunur.
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Prosmart Inverter Kompresör devir değişimlerini ideal şekilde düzenler. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirerek daha az enerjiyle daha etkin bir soğutma sağlar.
  • Kapı Yönü Değiştirme : Yok
  • Kahvaltılık Çekmecesi : Kahvaltılık çekmecesi hem kısa sürede tüketilecek et ve balıklar hem de kahvaltılık malzemelerin soğuk olarak saklanması için ideal bir alandır.
9549 CBDG Ankastre Fırın
3
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.
OCD T 651 EG Fibona Serisi
5
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak