Mucize Lezzetler
Biberiyeli Focaccia Ekmeği Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Biberiyeli Focaccia Ekmeği Tarifi
Tepsiye yayılarak pişen, pişerken kokusu ile tüm evi saran bir lezzet focaccia.
Malzemeler:
- 500 g un
- 370 ml su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı kuru biberiye
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Zeytinyağı
- Peynir
- Zeytin
- Cherry domates
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine su ve mayayı koyup karıştırın.
- Ardından içine un, tuz, zeytinyağı ve biberiyeyi ekleyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kullanacağınız fırın tepsisinin her yerini hafif yağlayın.
- Hazır olan hamuru fırın tepsinin içine dikdörtgen şeklinde yayın.
- Mayalanıp, kabarması için hamuru fırın tepsisinin içinde 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Mayalanan hamurun üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan ekmeği 10 dakika dinlendirip dilimleyin.
- Hazır olan biberiyeli focaccia ekmeğinizin üzerine peynir, zeytin ve cherry domates ilave edin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesiv ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde biberiyeli focaccia ekmeğinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
















