Mucize Lezzetler

Bamya Yemeği Tarifi
Bamya Yemeği Tarifi
Lezzetine lezzet katan ekşiliği ile yaz aylarının vazgeçilmezi bamya yemeği tarifi.
Malzemeler:
- 500 g bamya
- Yarım adet limonun suyu
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı limonun suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Tarif:
- İlk olarak domates ve soğanı yıkayıp, kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın.
- Bamyaları yıkayıp fazla suyunu süzün.
- Bir bıçak yardımı ile bamyaların sap kısımlarının etrafını fazla derine inmeden koni şeklinde kesin.
- Cam bir kase içine bamya, su ve yarım limonun suyunu ekleyerek 20 dakika bekletin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın.
- Ardından soğanları ilave edin ve renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine domates, bamya, 2 yemek kaşığı limonun suyu, tuz ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika karıştırmadan pişirmeye bırakın.
- Bamyaların diriliği gittiğinde ve suyunu hafif çektiğinde Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ın altını kapatabilirsiniz.
- Bamya yemeğiniz hazır.
Afiyet Olsun!