Mucize Lezzetler
Bal Kabaklı Humus Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Bal Kabaklı Humus Tarifi
Orta Doğu ülkelerinde domates ve salatalıkla yenilen, batıda ise meze ve sos olarak yerini alan klasik humus yerine, mükemmel lezzeti ile bal kabaklı humus tarifi…
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış bal kabağı
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Kabak çekirdeği içi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan iki ayrı tencerede nohutları ve bal kabağını haşlayın.
- Arçelik Resital Doğrayıcı’nın haznesine kabuğunu çıkardığınız nohutları ve bal kabağını koyun.
- Üstüne tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, kimyon ve sarımsağı ilave ederek kısa aralıklarla çalıştırın.
- Humusun pürüzsüz bir kıvama gelmesi için Arçelik Resital Doğrayıcı’yı çalıştırmaya devam edin.
- Pürüzsüz bir kıvama gelen humusu servis tabağınıza koyup, kabak çekirdekleri ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!








