Mucize Lezzetler
Bakliyatlı Sonbahar Salatası Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Bakliyatlı Sonbahar Salatası Tarifi
Hem besleyici hem de oldukça doyurucu olan bu bakliyatlı salatayı sağlıklı bir öğün olarak kolayca hazırlayabilirsiniz!
Malzemeler:
- Yarım su bardağı Meksika fasulyesi
- Yarım su bardağı buğday
- 1 adet mor soğan
- 1 adet salatalık
- ¼ demet maydanoz
- Yarım çay bardağı nar tanesi
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği
Sosu için;
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
- Meksika fasulyesi ve buğdayı iyice yıkayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta 2 ayrı tencerede fasulyeleri ve buğdayı derin suda haşlayın.
- Soğanı soyup küp küp kesip derin bir kap içine alın.
- Salatalığı ve maydanozu Arçelik Resital Doğrayıcı da doğrayıp ekleyin.
- Üzerine nar taneleri ve ay çekirdeğini de ilave edin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlanan fasulye ve buğdayı ayrı ayrı süzüp soğuması için kenarda bekletin.
- Sosu için sarımsakları ezin.
- Küçük bir kasede sarımsakların üzerine nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Soğuyan fasulye ve buğdayı salata malzemelerinin üzerine koyun.
- Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip karıştırın.
Afiyet olsun!









