Mucize Lezzetler
Arnavut Ciğeri Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Arnavut Ciğeri Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg dilimlenmiş dana ciğeri
- 4 adet patates
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tarif:
- Patateslerin kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyun ve küp küp doğrayın.
- Ardından soğanın kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyup yarım ay şeklinde dilimleyin ve üzerine tuz serperek elinizle ovun.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tavanın içine sıvı yağ koyup kızdırın ve patatesleri ilave edip, altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alalın.
- Geniş bir kasenin içine un ve dilimlenmiş ciğerleri ekleyip iyice birbirine harmanlayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tavanın içinde ki kızgın yağa ciğerleri ekleyerek 3 dakika karıştırarak kızartın.
- Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serili bir tabağa alın.
- Arnavut ciğeriniz hazır.
- Sunum tabağınıza soğan, patates kızartması ve ciğerleri ekleyip, baharatlar eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Malzemeler:
Ciğer için;
- Yarım kilo zarı ayıklanmış ve temizlenmiş dana ciğer
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sunum için;
- Dilimlenmiş kırmızı soğan
- Maydanoz
Tarif:
- Cam bir kasenin içine dana ciğer, un, mısır unu, baharatlar ve sıvı yağı ekleyip iyice birbirine harmanlayın.
- Ciğerleri Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ün haznesine ilave edin.
- Ciğerleri et- ızgara programında 200 derecede 30 dakikaya ayarlayın.
- Arnavut ciğer kızartmanız hazır.
- Yarım ay şeklinde dilimlediğiniz kırmızı soğan ve maydanoz eşliğinde ciğerleri servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!





