Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?

Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarına renk ve lezzet katan ahududu reçelini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 1 kg ahududu
  • 1,5 kg şeker
  • 1/2 limon

Tarif:

  1. Ahududuları temizleyip yıkayın.
  2. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici ’yi reçel modunda 140 derece sıcaklıkta 40 dakika çalıştırın.
  3. Ardından içine ahududu ve şekeri koyup kaynatın.
  4. Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri temizleyin.
  5. Son olarak limon suyunu ekleyin.
  6. Hazır olan reçelinizi sıcak sıcak kavanozlara doldurup oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun!

HOW TO NOTLARI

  • Üzerinde köpükler oluşursa kaşık yardımı ile köpükleri temizleyin.
  • Ahududuların dağılmaması için çok fazla karıştırmayın.

Reçelinizi serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef® Çok Amaçlı Pişirici
155
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L