Fırın kullanımı hakkında ipuçları

En lezzetli yemeklerin mimarı fırınları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz, neler yapmalı, neler yapmamalıyız? Daha verimli ve daha pratik bir fırın kullanımı için birkaç önerimiz var.

1.Dondurulmuş yiyeceklerin fırında pişirilmesi çok daha uzun zaman alır ve cihazınızın %30 daha fazla enerji harcamasına neden olur. Donmuş gıdaları pişirmeden önce çözdürüp sonra fırınına koyarak zaman ve enerjiden tasarruf edebilirsiniz.
2.Fırınınızı, yemeğinizin pişme süresinden 10 dakika önce kapatın ve bu süre boyunca kapağı kapalı tutun. Fırın, kapalıyken herhangi bir enerji tüketimi yapmaz ama içindeki ısı yemeğinizin pişmesini sağlar.
3.Fırınınızın tabanına ızgara, alüminyum folyo gibi metaller koymayın. Tabandaki yüksek ısı ve metaller fırın yüzeyinde kalıcı hasarlara neden olabilir. Ayrıca alüminyum folyo gibi materyaller ısıyı yansıtarak fırınınızda homojen ısı dağılımı elde edilmesini engelleyebilir. Bu durumda yemeklerinizin bazı bölgeleri, diğerlerine göre daha çok pişebilir.
4.Fırınınızın kapısı sadece fırını kapalı ve ısıyı içeride tutmak için tasarlanmıştır.Kapıyı, fırından çıkardığınız yiyecekler için raf olarak kullanmamalısınız. Aksi taktirde kapı kırılabilir ve üzerine koyduğunuz yiyecekler dökülebilir.
5.Fırın sıcakken içine su dökmemelisiniz. Ani buhar oluşumu ve ısı değişimi, fırın yüzeyi başta olmak üzere fırına ve diğer parçalara kalıcı hasar verebilir. Bu sebeple fırınınızı temizlemek için tamamen soğumasını beklemeniz gerekir.
6.Fırınınızın ızgaraları ve rafları bulaşık makinesinde yıkanabilir. Ancak ızgaraların yerleştirildiği ve kaymalarını sağlayan kısımlar makinede yıkanmamalıdır. Bu parçalar sökülebilir olsalar da kaydırma özelliklerini kaybetmemeleri için elde yıkanmaları gerekir.
7.Fırın kapısının lastiklerini kontrol edin. İşlevlerini yitirmiş ve arızalı lastikler kalıcı arızalara ve daha fazla enerji tüketimine neden olabilir.
ARÇELİK

Yardımve Destek