Dondurulmaması gereken gıdalar

Düşük dereceler bazı gıdaların yapı ve tatlarının değişmesine neden olur. Bu yiyecekler çözüldüğünde lezzetsiz ve hatta yenmez hale gelir. İşte buzluğa koymanızı tavsiye etmediğimiz yiyecekler...

Hassas sebzeler: Domates, salatalık ve turp gibi sebzeler dondurucu bölmeye koyulduğunda hücre yapıları bozulur ve tatlarını kaybeder. Dondurduğunuz domatesleri sadece sos yapımında kullanmanızı tavsiye ederiz. Sulu meyveler: Karpuz, kavun, üzüm ve narenciye türleri yüksek miktarda su içerdiği için donduktan sonra formlarını ve lezzetlerini kaybeder. Çilek, kiraz, şeftali gibi daha az su içeren, daha küçük ve lifli meyveleri dondurucu bölmede saklayabilirsiniz.

Pişmiş yumurta: Pişmiş yumurtaların beyaz kısımları dondurulduğunda elastiki bir hal alır ve yenmez hale gelir. Pişmiş yumurtaları sadece yemeklerde, diğer yiyeceklerle karışmış şekilde dondurmanızı tavsiye ederiz.

Patates: Gerek pişmiş gerek çiğ patatesler dondurulduklarında lapalaşır ve tatlarını kaybeder. Buzlukta patates saklamak istiyorsanız hazır dondurulmuş patatesleri tercih edebilirsiniz.

Yeşillikler: Marul, maydanoz, roka ve benzeri yeşillikler donduklarında hücre yapıları büyük zarar görür ve yenmez hale gelir. Yeşillikleri asla buzlukta saklamamalısınız.

Un içeren soslar: Sosları tatlandırmak ve yoğunlaştırmak için un eklemek yaygın bir yöntemdir. Ancak unlu soslar donduklarında ayrışarak formlarını ve lezzetlerini kaybeder. Soslara un eklemeden buzluğunuzda güvenle saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman sosları çözdürüp un ekleyerek yoğunlaştırabilirsiniz.

Pişmiş makarna: Pişmiş makarna dondurulduğunda lapalaşarak lezzetini yitirir. Pişmiş makarnanın lezzetini korumak için üzerine bol sos döktükten sonra buzluğa koymanızı öneririz.

Krem peynir:Dondurulan krem peynirin yapısı bozulur, pütürlü ve sert bir şekil alır. Krem peyniri dondurucuya sadece süt, krema gibi yiyeceklerle karıştırarak, sos halinde koyabilirsiniz.
ARÇELİK

Yardımve Destek