Cep telefonum kilitlendi ve şifremi hatırlamıyorum. Ne yapmalıyım?

Şifrenizi unutmanız durumunda iOS telefonlar için izleyebileceğiniz üç yöntem bulunur. Telefonunuzdaki bilgileri daha önce bir iTunes’la senkronize etmişseniz, telefon şifrenizi iTunes üzerinden sıfırlayabilirsiniz. Eğer telefonunuzda “iPhone’umu bul”u etkinleştirdiyseniz, aynı işlem için iCloud’u tercih edebilirsiniz. Eğer her ikisini de daha önce yapmadıysanız, telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürerek şifresini sıfırlayabilirsiniz. Telefon kilidini iTunes ile Sıfırlama Bilgisayarınızdan iTunes’u çalıştırın ve cep telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. iTunes’da telefonunuz belirince üzerine sağ tıklayın ve “Yedekle”ye tıklayın. Ardından “Satın Alınanları Aktar” butonuna basın. Telefonunuz artık geri yükleme işlemine hazır. “Geri yükleme” butonuna basın. Bu işlem, telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürecektir. Ardından karşınıza “Yeni Bir iPhone Olarak Ayarla” ve “Yedeklemeyi Geri Yükle” seçenekleri çıkacak. Eğer telefonunuzu en son senkronize ettiğiniz iTunes’u kullanıyorsanız son yedeklemenizi seçerek tüm verilerinizi telefonunuza geri yükleyebilirsiniz. Aksi takdirde “Yeni Bir iPhone Olarak Ayarla” seçeneğini kullanarak fabrika ayarlarına dönebilir, herhangi bir parolaya ihtiyaç duymadan telefonunuzu açabilirsiniz. Bu işlem, cihazınızda yaptığınız tüm özelleştirmeleri ve cihazınıza yüklediğiniz tüm uygulamaları sıfırlayacak, cihazınızdaki fotoğraf, video ya da müzik dosyaları gibi tüm verileri silecektir. Telefon kilidini iCloud ile Sıfırlama Bilgisayarınızdan www.icloud.com/find adresine girin. Eğer bilgisayarınız iCloud giriş bilgilerinizi hatırlamıyorsa bilgilerinizle giriş yapın. Pencerenin üst kısmında bulunun “Tüm aygıtlar”ı tıklayın. Listelenen cihazlar arasından cep telefonunuzu seçin ve “Sil”i tıklayın. Bu işlem sonrasında telefonunuz fabrika ayarlarına geri dönecektir. Bu işlem, cihazınızda yaptığınız tüm özelleştirmeleri ve cihazınıza yüklediğiniz tüm uygulamaları sıfırlayacak, cihazınızdaki fotoğraf, video ya da müzik dosyaları gibi tüm verileri silecektir. Telefon ayarlarınızdan iCloud hesabınızı tekrar telefonunuza tanıtabilir, telefonunuzu yedeklediyseniz iCloud yedeğinden tüm ayar ve verilerinizi geri yükleyebilirsiniz. Telefonunuzun yedeği bulunmuyorsa, telefonunuz sanki ilk alındığı gündeki gibi başlatılacaktır. Bu noktadan sonra telefonunuz, cihazın kullanıma hazır hale gelmesi için sizi adım adım yönlendirecektir. Telefon kilidini “Kurtarma Modu” ile (Fabrika Ayarlarına Döndürerek) Sıfırlama Eğer cep telefonunuzu iTunes ile yedeklemediyseniz ya da “iPhone’umu bul” seçeneğini etkinleştirmediyseniz, telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmeniz gerekir. Bu işlem, cihazınızda yaptığınız tüm özelleştirmeleri ve cihazınıza yüklediğiniz tüm uygulamaları sıfırlayacak, cihazınızdaki fotoğraf, video ya da müzik dosyaları gibi tüm verileri silecektir. SIM kartınız ya da varsa telefonunuza takılı SD karttaki bilgiler silinmez. Yine de emin olmak için bu işlem öncesinde SIM kartınızı ve SD kartı telefonunuzdan çıkarabilirsiniz. Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek için bilgisayarınızdan iTunes’u çalıştırın ve cep telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Telefonunuz bilgisayara bağlıyken “Kurtarma modu”nu etkinleştirin. Bunun için, iPhone 6s ve daha eski modellerde uyut/uyandır ve ana ekran tuşuna aynı anda basın. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazlarda aynı işlemi uyut/uyandır ve ses kısma tuşlarına aynı anda basarak yapabilirsiniz. Apple logosunu gördüğünüzde tuşlardan parmaklarınızı çekmeyin. “Kurtarma modu” ekranını görene kadar tuşları basılı tutmaya devam edin. Kurtarma ekranında “Geri yükleme” ya da “Güncelleme” seçeneklerini göreceksiniz. “Geri yükleme” seçeneğini seçin. Bu aşamadan sonra telefonunuz ilk alındığı gündeki gibi başlatılacaktır. Bu noktadan sonra telefonunuz, cihazın kullanıma hazır hale gelmesi için sizi adım adım yönlendirecektir.
ARÇELİK

Yardımve Destek