Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Baklagillerin en sevilenlerinden zeytinyağlı barbunya yaz akşamlarına hafif bir alternatif olacak.

Malzemeler:
• 1  kg  barbunya
• 2  adet  domates
• 1  adet  kuru  soğan
• 1  adet  havuç
• Yarım  çay  bardağı  zeytinyağı
• 4  diş  sarımsak 
• 2  adet  küp  şeker
• 1  tatlı  kaşığı  tuz
• 2  su  bardağı  su 
Üzeri  için;
•  Maydanoz 
•  Limon 
•  Soğan
Tarif:
1. Barbunyaları  Arçelik  Ankastre  Ocak’ta  bir  tencereye  alıp  5-6  dakika  bol  suda  haşlayın.
2.  Ardından  barbunyaları  süzün.
3. Soğanı  küp  küp  doğrayın,  domatesleri  de  rendeleyin.
4. Havucun  da  kabuklarını  soyup  küp  küp  doğrayın.
5.  Arçelik  Ankastre  Ocak’ta  bir  tencereye  zeytinyağını  alıp  ısıtın.
6.  Doğradığınız  soğanları  alıp  rengi  dönene  kadar  kavurun.
7. Üzerine  sarımsakları  ve  havuçları  ilave  edip  karıştırın.
8. Rendelediğiniz  domatesleri  de  ekleyip  birkaç  dakika  soteleyin. 
9. Ardından  üzerine  2  su  bardağı  suyu  ve  barbunyaları  ekleyin.
10. Üzerine  küp  şeker  ve  tuzu  koyup  karıştırın.
11. Tencerenin  kapağını  kapatıp  Arçelik  Ankastre  Ocak’ta  kısık  ateşte  yaklaşık  40-45  dakika  kadar  pişmeye  bırakın.
12. Pişen  barbunyaları  soğuduktan  sonra  servis  tabağınıza  alın.
13. Üzerine  ince  ince  kıydığınız  maydanozlar,  limon  ve  soğan  dilimleri  ile  servis  edin.
Afiyet  olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
2.059 TL
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.