Meksika yemekleri yapmayı seviyorsanız, bu pilava bayılacaksınız. Otantik bir Meksika yemeği yapmak için bu tarifi mutlaka deneyin.
Malzemeler:
• 1 su bardağı beyaz pirinç
• 2 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı kanola yağı
• 1 adet domates
• 1 adet soğan
• 2 diş kıyılmış sarımsak
• 1 havuç
• ½ su bardağı bezelye
• 1 jalapeno biberi
• 1 su bardağı sebze suyu
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• ½ çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
• Doğranmış kişniş
• Mısır
Tarif:
1. Arçelik Kettle’da su ısıtın ve ardından pirinçleri bir kaseye koyup üzerine ısıttığınız suyu ekleyip 15 dakika pirinçlerin şişmesini bekleyin.
2. Pirinçleri yıkayın ve süzün.
3. Soğan domates, havucu ve jalapeno biberini küçük küçük doğrayıp sarımsağı ise rendeleyin.
4. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan wok tavada kanola yağını ısıtın ve pirinçleri koyun.
5. Pirinçleri altın rengine dönene kadar soteleyin.
6. Ardından pilava doku ve lezzet kazandırmak için sarımsak, soğan ve jalapeno biberini ekleyip sotelemeye devam edin.
7. Soteleme işlemi bittikten sonra tavaya domates, sebze suyu, bezelye, havuç ve baharatları ekleyin.
8. Tüm malzemeleri karıştırın. Pilav kaynayınca Arçelik Ankastre Ocak’ın altını kısın.
9. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte15 dakika pişirin.
10. Pilavınızı servis etmeden önce 10 dakika dinlendirin.
11. Servis tabağına koyduğunuz pilavınızın üzerine mısır ve kişniş ilave edip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!