Kazandibi Tarifi

 

Malzemeler:
•    6 su bardağı süt
•    3 yemek kaşığı mısır nişastası 
•    3 yemek kaşığı pirinç unu
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    4 yemek kaşığı pudra şekeri
•    1 çay kaşığı tarçın
Tarif:
1.    Süt,  toz şeker,  pirinç unu ve mısır nişastasını Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tencereye alın.
2.    Kıvam alana kadar pişirin ve çırpma teli ile pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
3.    Son olarak ocağı kapatın ve tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.
4.    Fırın tepsisini iyice yağlayın, üzerine pudra şekeri ve tarçını serpin.
5.    Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.
6.    Tepsiyi Arçelik Ankastre Ocak üzerinde çevire çevire pişirin ve tabana yaydığınız karışımın dibini tutturun.
7.    Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. 
8.    Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
9.    Tepsiyi Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın ve kıvam alması için soğutun.
10.    Buzdolabında dinlendikten sonra tepsiyi alın ve bıçakla dilimleyin.
11.    Ardından spatula yardımıyla dibinden kıvırarak rulo şeklinde sarın.
Afiyet olsun!
 

İlgili Ürünler

OCD T 651 EG Fibona Serisi
0
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
2.059 TL
584611 EI
2
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.