Sadece kabak ve birkaç yeşil sebzeyle yapıla mücver, son derece sağlıklı ve pratik bir ara öğündür. İşte lezzetli mücver tarifi…
Malzemeler:
• 3 adet kabak
• 2 adet yumurta
• 1 adet havuç
• 1 çay bardağı un
• 6 dal taze soğan
• ½ demet dereotu
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 2 su bardağı zeytinyağı
Tarif:
1. Bol suda yıkadığınız kabakları rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
2. Geniş bir kaseye rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi ve unu ekleyin.
3. Ardından malzemeleri birbiriyle harmanlayıp, macun kıvamını alana kadar Arçelik Resital Mikser yardımıyla karıştırın.
4. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavaya zeytinyağı dökün.
5. Ardından karışımdan tepeleme bir yemek kaşığı alıp kızgın yağa bırakın.
6. Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar önlü, arkalı kızartın.
7. Mücverlerin fazla yağını havlu kâğıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve süzme yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun!